Създайте онлайн присъствие за вашия малък бизнес

Наличието на силно онлайн присъствие би било идеално за малък бизнес. Това е по-рентабилна алтернатива в сравнение с традиционните маркетингови практики. Това е особено полезно за малки компании, които се конкурират с по-утвърдена марка.

Започнете, като решите кои маркетингови дейности ще имат най-значително въздействие върху новия ви бизнес и използвайте плановете си, за да направите списък с уменията, които ще ви трябват, за да ги изпълните.

С целевия си клиент и идентичността на вашата марка можете да започнете да изграждате основните маркетингови елементи на вашия малък бизнес, включително вашия уебсайт, блог, имейл инструмент, инструмент за преобразуване и акаунти в социалните медии.

След като започнете да изграждате онлайн присъствие и да създавате информираност за вашия бизнес, трябва да генерирате потенциални клиенти, които ще се приближат до клиенти. Генерирането на потенциални клиенти е процес на привличане и превръщане на непознати и потенциални клиенти в потенциални клиенти. Ако изградите успешен двигател за генериране на потенциални клиенти, ще можете да поддържате фунията си пълна с перспективи за продажби, докато спите.

 Изградете своя екип

Колко работа ще трябва да свършите и какви умения ще са необходими, за да стартирате бизнеса си? Това са фундаментални въпроси, на които ще трябва да отговорите, защото те ще ръководят графика ви и нивото на инвестициите ви при стартирането.

Вашият основен екип ще ви отведе далеч. Бъдете сигурни кого наемате и за какво.

 Ако планирате да свършите цялата работа сами, вие сте ограничени от времето, което имате на разположение за инвестиране. Ако планирате да наемете помощ, ще трябва да отчетете тези разходи, както и времето, необходимо за намиране и назначаване на фрийлансъри или служители.

Наемането на правилния талант за маркетинг, дизайн, инженеринг, финанси, продажби и човешки ресурси изисква значително време и усилия. В малкия бизнес е изключително важно да имате добър и надежден екип, за да гарантирате успех.

Създайте страхотен продукт

Когато започвате, вашият продукт или услуга трябва да бъде поне добър, ако не и страхотен. Разграничете го по някакъв значим и важен начин от предложенията на вашата конкуренция. Всичко останало следва от този фундаментален принцип.

Не забавяйте пускането на продукта си на пазара, тъй като ранната обратна връзка с клиентите е един от най-добрите начини да подобрите продукта си.

Разбира се, вие искате „минимално жизнеспособен продукт“ (MVP) като начало, но дори този продукт трябва да е добър и да се отличава от конкуренцията. Наличието на „бета“ тестов продукт работи за много стартиращи компании, тъй като те отстраняват грешките от реакциите на потребителите.

Не забравяйте, че решавате вместо клиентите си. Не е добро бъдеще за вашето развитие!

Може да пробвате всичко още в зародиш, дори преди да отворите фирма. Да създадете една продажбена страница и продажбена фуния да кажем с WordPress и да пробвате 1-2 месеца със реклама и да вкарвате трафик и хора в сайта Ви да видите обратната връзка и колко поръчки на изхарчен бюджет влизат като оборот за вас. След което да действате по всички други въпроси от поръчка на стоката изпращането, обработката, системата на работа и т.н.

Share this article:
Next Post: Защо да се спрем на български дамски пижами?

July 26, 2023 - In Бизнес публикации

Вашият коментар

Your email address will not be published.